Löparens hjärta

 
Som jag skrev sist så skulle jag och sambon på en föreläsning som hölls utav Markus Torgeby. Författaren till Löparens hjärta.
 
Bild & Text skriven ur boken lånad av adlibris
 
Markus Torgeby är den stora löpartalangen som 20 år gammal bosatte sig i en kåta i den jämtländska skogen. Där levde han under fyra år som en eremit.
Så vad var det som fick honom att lämna allt? Och vad lärde han sig av att leva ensam i skogen?

I Löparens hjärta berättar Markus Torgeby gripande om uppväxten där han plågades av väckelsepredikanterna på Öckerö och alldeles för tidigt fick ta ett vuxenansvar för sin sjuka mamma. Att springa ensam över klipporna blev hans mentala frizon och räddning.
När Markus sedan upptäcktes av en tränare som ville lyfta honom till Europaeliten såg han det som sin stora chans. Men snart blev även idrotten ångestladdad och krävande. På ett träningsläger kollapsade hans fotvalv.
Så hade han inte heller löpningen.

Löparens hjärta handlar om att våga gå sin egen väg och den kraft som finns att hämta i ensamheten och naturen. Markus Torgeby vänder sig till alla som har funderat på att kliva av ekorrhjulet, och ställer sig frågande till mycket av det som vi andra tar för självklart, inklusive den löpartrend som svept över Sverige de senaste åren..
 
 
Wow! Vilken föreläsning! O vilken föreläsare!
Sån energi och levnadsglädje är ovanlig att finna tycker jag.
Man gick ifrån föreläsningen fylld av energi och lite jäklaranamma rent ut sagt.
Underbart. Det enda han kan förbättra enligt mig och sambon är tiden. En timme är lite lite för allt vad han har att berätta. Satt bara och nickade och lyssnade fokuserat o timmen flög iväg sin kos.
Jag har läst boken och den är fantastisk. Jag hade min bok med mig för att få den signerad. O de fick jag minsann. =)
Blev allt lite starstrucked. Han e ju rätt grann med ha ha
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: